PDA

Zobacz pełną wersję : 3D WiTU & halogen



halogen0
09.03.2006, 00:27
Kolumnienki są 3 drozne. niskotonowiec jest w oddzielony półką w środku obudowy. Kolumny posiadają tunel BR z tyłu(w zamkniętej strasznie się dusił ten głośnik) kolumny. Kolumny w 100% na podzespołach stx.

-2xGDN-22-120-8-SC
-2xGDM-17-150-8-SS
-2xGDWT-8-150-8-PJ (bardzo nie trwałe już się schajcowały)

Wrazenia odsłuchowe dobre :) Kolumienki czyto grają basu nie brakuje chociaż przy mocniejszym depnięciu basowe głośniki nie wytrzymują jednak są za słabe. Zwrotnice równierz STX. budrzet jaki na to poszedł to ok 300zł ze wszystkim. + jedna spalona wyzynarka. Kolumny odpalone obecnie na próbę, niedługo trzeba je będzie czymś okleić. Czas wykonaina ok. 4-5dni pracy (po 2-3godziny dziennie) w 2 osoby (tępo pracy było czasami nawet zerowe). Niedługo do nich dojdą 2 kolumnienki na estradowych STX oraz wysokotonówkach tonsila. Suba mam na STX GDN-32-150-8-SS więc jak kiedyś zrobię kolumnę centralną będzie ciekawe 5.1. Więcej fot po wykończeniu kolumn.

http://halogen30.webpark.pl/foto_007.jpg
http://halogen30.webpark.pl/foto_008.jpg

Obudowa mogła by być troszkę nizsza ale narazie jest oki:) Może kiedyś zostanie rozbudowana. (konstrukcja przyszłościowa:D )

Tasior
09.03.2006, 00:28
spaliłes te wysokie stxa? ciekawe :P do estradówek stosuja i wszystko dziala :|

[ Dodano: 09-03-06, 00:29 ]
aha... niema to jak kierunkowe zrodlo dzwieku... ja w moich monitorkach mialem tak blisko siebie glosniki ze sie stykały koszami!

[ Dodano: 09-03-06, 00:30 ]
tfu,poprawka,niekierunkowe tylko punktowe!

hellrider
09.03.2006, 00:32
hmmm

- za duze przerwy miedzy glosnikami
- za szerokie
- do kolumn domowych jakos mi nie pasuje Wysokotonowy TUba ....


Napisz jakie strojenie, jaki BR , pojemnosc itd.....


PS. no i czym to zasilasz :D

halogen0
09.03.2006, 00:45
Tak więc przerwy duże ale z myślą o rozbudowie. za szerokie fakt ;/
Strojenie 35Hz średnica BR 10cm pojemność 30l to o basówie reszta na oko:) Szerokość kolumny 30 wysokość 80. Zasilane jest pioneerem lecz wkrótce wkroczy TDA 7294 :)

hellrider
09.03.2006, 01:31
Zamiast wkraczania radzilbym poczytac forum poglowkowac troche i uzyc WINISD ( nie gryzie )

Ja bym ci narazie radzil maxymalnie poprawic ta kstrukcje ktora zrobiles.. z TDA daj se siana.. ( moze za jakis czas )

Tak jak mowie poczytaj i postaraj sie cos zrobic a nie na oko .. co z tego ze kupiles glosniki ktorych i tak nie wykorzystasz jak nalezy ? I nie ma sensu sie pchac moim zdaniem w TDA, najpierw dopracuj lepiej to co masz. Moim zdaniem BR jest za szeroki...O reszcie sie nie wypowidam bo nie chce wprowadzac w błąd..

zguba
09.03.2006, 07:09
moim zdniema też za szerokie i za wysokie!!!, a co do wzmaka to nie bierz tda bo to lipa raczej weś lepiej lm3886

harman
09.03.2006, 08:21
za duze odstepy miedzy głosnikami za szerokie nei wykonczone ......... nic specjalnego

esh0
09.03.2006, 09:05
Krótko i na temat: nic ciekawego.

pvl
09.03.2006, 09:28
czlowiek z mojego miastaa a takie cos buduje ......

Maxi
09.03.2006, 10:58
Eeee... nie mozna było tego jakoś zmniejszyc?
http://img211.imageshack.us/img211/6582/23do1.th.jpg (http://img211.imageshack.us/my.php?image=23do1.jpg)
I juz lepiej wyglada....

Co ty biadolisz ze gdwt sa nietrwale? U mnei na koncowce 2x250W graja i nic im sie nei stalo. Widocznie wzmacniacz sie strasznie przesterowuje. Do tych kolumienek powinienes miec minimum 100W.

digital
09.03.2006, 15:03
czym ty je zasilacz jezeli spaliles te tuby + 22-120-8-sc są dla ciebie za slabe :d

tak jak naxi pisze.. w/g mnie to twoj wzmacniacz sie przesterowuje i pali co sie da ;]

Przemek
09.03.2006, 15:46
z językiem polskim faktycznie "tępo"...

EZO
09.03.2006, 15:49
ale brzydactwo

mIKI
09.03.2006, 16:05
wlasciwie to zastanawiam sie nad tym czy tego typu konstrukcje powinny tutaj goscic;)

[ Dodano: 2006-03-09, 16:05 ]
jeszcze ktos chcialby skopiowac?

FSOL
09.03.2006, 16:07
wątpie zeby ci z nich wyszło puźniej cos fajniejszego lepiej bys zrobil jak bys wyjoł te głośniki dokupil se jeszcze po jednym niskotonowym poszedl gdzies poszukal jakkiejs starej szafy na smietniku albo kupil nowy mdf i zrobil obudowy od nowa ... na podłogowe ... wtedy było by kozak ... bo teraz to średnio to wygląda i jak okleisz je to raczej nic ta okleina nie da bo i tak beda dajej brzydko wyglądały z powodu ze sa za szerokie i głośniki sa za daleko od siebie ...

pozdrawiam :)

bava
09.03.2006, 19:58
takich odjazdów to nawet ja nie mam ;p wyjmij głosniki a skrzynki potraktuj siekierą ;] takie jest moje zdanie

halogen0
09.03.2006, 20:54
no dzięki pierwsza konstrukcja.... ale mam to gdzieś jak wygląda ważnie że gra ładnie

mi się podoba jak na pierwsze diy. kiedyś zamiast średniaka będzie niskotonówka narazie brak funduszy

bava
09.03.2006, 20:57
w sumie to chodzi o to zeby się tobie podobało a nie innym więc looz :D
pozdrawiam

nikin4
09.03.2006, 21:44
Chłopaki a moze ta tuba poleciala bo przyjmyje całe pasmo ze wzmaka. Tez mnie to dziwi że wymiekla bo taka karałem i przezyła.

halogen0
09.03.2006, 22:23
jest zwrotnica 3D STX. kolumny się wam nie podobają spoko ale nie jestem na tyle zxryty zeby bez zwrotnicy daawać głośniki bez przesady..

Budzik
10.03.2006, 13:44
to coś ma grać czysto, pewnie kaleczy uszy ... założe sie że to lepiej wygląda niż gra :)

halogen0
10.03.2006, 14:20
heheh zakład??

Overclocker
10.03.2006, 15:44
jest zwrotnica 3D STX

Mojemu koledze ta zwrotnica z dymem poszła :D (sekcja wysokotonowa i średniotonowa) Drut z cewki dosłownie się zwęglił... Jedna wysokotonówka GDWT 150 też się wcześniej spaliła... co mnie bardzo zdziwiło. A to wszystko za sprawą technicsa SA-1010.

FSOL
10.03.2006, 15:51
oj moj technics tez lubił palic głośniki :) miniowicie SA-EX100 tylko jemu spodobała sie tesla to se ja spalił :)

djmunio
11.03.2006, 09:25
Troszke za duże odstępy miedzy głosnikami. Mam nadzieje, że lepiej gra niż wygląda ;)

reoddai
13.03.2006, 02:56
hmmm prubuje z tego wyciagnac jakis wniosek... czym sie kierowales jak projektowales obudowe, na podstawie jakiej konstrukcji. Niestety nie pasuje mi to z zadnej strony sa jak by to nazwac rozlazle, ja bym juz z tego zrobil cos takiego jak bym robil na takich glosnikach



http://img64.imageshack.us/my.php?image=kolumienka5kq.gif

Budzik
24.03.2006, 16:03
strojenie 30 litrów na 35 hz otworem o średnicy 10 cm daje długosc otworu około 56 cm :D ... naucz się obsługi winisd <rotfl>

Kudłaty
24.03.2006, 16:11
nie chodzi o to ze nam sie nie podoba tylko jest zle wykonana pod prawie kazdym wzgledem

Elminster
24.03.2006, 16:39
- pudlo robione na oko
- Tubka stx do domu ?
- odstepy miedzy glosnikami
-i wiele innych


Trzeba bylo nas zapytac doradzlibysmy tobie :)