PDA

Zobacz pełną wersję : klony łezek by djbuch



djbuch
22.09.2006, 22:31
Chcialbym wam przedstawic moja pierwsza konstrukcje ktora powstala na bazie projektu zarajanego. Zastosowalem pare zmian ktore opisze poniżej.


A wiec tak

1.Przetworniki
-wysokotonowe Tonsil GDWK10/80/19
-sredniotonowe Visaton W 130 S
-niskotonowe Tonsil GDN 20/80/2

2.Zwrotnica


Wszystkie elementy do zwrotnic były z firmy Visaton. Cewki zastosowałem o średnicy 0,6mm

4.Nie bede sie rozpisywał o obudowie poniewaz wszystko znajdziecie tutaj http://zajaranyy.audiomania.info

Napisze tylko zmiany jakie wykonalem
1.zamiast plyt pleśniowych zastosowałem płyty 4mm ze sklejki (na bocznych sciankach)
2.przestrzen pomiedzy scianom boczna a sklejka wypelnilem pianka montazowa
3.zastosowalem podwojna gore i dul z plyty wiorowej 18mm(jedna cieta w ksztalcie lezki)
I to chyba wszystko ze zmian konstrukcji



5.Odsluch
I tu bylem mile zaskoczony poniewaz dzwiek jaki z nich się wydobywa jest znakomity gra bardzo czysto wysokie tony wybijają się trochę i dlatego zastanawiam sie nad tłumikiem od basu chyba wiecej nie moge wymagac i dlatego dorobie suba do tego zestawu.

6.Co zostało do zrobienia
Wymiana wkrętów przy niskim na nimbusy i obrocenie jednego wysokiego bo sa roznie przymocowane przez nieuwage i zamocowanie kolcy

7.Koszta
-drewno 100zł
-silikon 11zł
-wkrety 25 zł
-wygluszenie 70zł (z przesylką)
-kolce 35 zł (z przesylką)
-kable 90 zł
-pianka montazowa 27 zł
-klej do forniru 36 zł
-lakier 30 zł
-fornir 60 zł ( z przesylką)
-terminale 30 zł
-inne pierdoly 50zł
Głosniki
-2 x wysokie 120 zł
-2 x srednie 160 zł
-2 x niskie 292zł (z przesylka)
Razem=1136zł

fotki
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4bfc5013b41d2ec0.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a1b32702e8e99195.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9b585fbb4cda052b.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a9cfe03a2c2a91ca.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/12f870e430f015e1.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8361305f22cb76b0.html

pisze bez polskich znakow dlatego ze kiedy ostatni raz wklejilem temat byly szlaczki zamiast liter

pozniej dozuce schemat zwrotki bo narazie nie idzie mi cos jego wgranie

linki poprawione...
-------------------------------------------
[takero]

vip
22.09.2006, 22:36
tez nie działaja :!:

vip
22.09.2006, 22:46
Wg mnie za daleko od siebie rozmiesciles głośniki, choc przetworniki wybrałes eleganckie :)
Najważniejsze żeby Tobie sie podobały i gitara :grin:

mIKI
24.09.2006, 00:09
plyt pleśniowych lol:P

greg00
24.09.2006, 23:02
hm.. ja cos zdjec nie widze, glowna strona fotosika mi sie otwirea

Tasior
25.09.2006, 00:32
wejdz tam i odpalaj foty,skopiowane sa z tamtad ale audiomania skraca i wstawia ... w srodku adresu wiec... http://audiomania.info/forum/viewtopic.php?t=2800

umberto
25.09.2006, 21:33
Albo się foty pojawią albo temat usunę.

umberto