Strona 15 z 15 PierwszyPierwszy ... 5101112131415
Pokaż wyniki od 281 do 300 z 300

Wątek: Sym by flodins v0.2 temat techniczny

  1. #281
    Uruchomiłem niedawno symasyma flodinsa i prąd spoczynkowy rośnie wraz z głośnością i potem maleje jak się ścisza. Po prostu tak pływa szybko razem z pokrętłem głośności, przy uderzeniu basu też kiedy potrzeba więcej mocy. Czy to normalne w symasymie? W Uniampie tego nie było chyba
    Ostatnio edytowane przez jamess8 ; 07.03.2014 o 20:19

  2. #282
    Projektant
    Dołączył
    16.10.2011
    Skąd
    Hajnówka
    Posty
    1,681
    Prąd spoczynkowy ustawia się w spoczynku. Czyli bez obciążenia i bez sygnału. Potencjometr vol. na minimum i nie podłączasz kolumn.

  3. #283
    Cytat Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
    Prąd spoczynkowy ustawia się w spoczynku. Czyli bez obciążenia i bez sygnału. Potencjometr vol. na minimum i nie podłączasz kolumn.
    To ja wiem, tak zrobiłem, ale sobie go potem kontroluję na początku miernikiem przy graniu

  4. #284
    Projektant
    Dołączył
    16.10.2011
    Skąd
    Hajnówka
    Posty
    1,681
    No to przy graniu będzie rósł i im głośniej tym bardziej

  5. #285
    Jest jeszcze gdzieś dostępna dokumentacja do SYM_v0.2? Odkopałem w szufladzie dwie płytki i wypadało by coś z nimi zrobić w końcu. Link na pierwszej stronie niestety już nie działa.

  6. #286
    Zaawansowany Awatar taz
    Dołączył
    09.02.2007
    Skąd
    Bochnia
    Posty
    640
    Jedyne co udało mi się znaleźć

    Fotki pochodzą stąd http://www.eevblog.com/forum/project...y-new-pcb-diy/
    Wartości elementów można z oryginalnego schematu wziąć http://www.lf-pro.net/mbittner/Sym5_...ymasym5_3.html Flodins zmienił tylko oznaczenia elementów na schemacie i pcb.
    Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
    Grado SR125i

  7. #287
    Mam cos chyba ale nie wiem do jakiej wersji, poszukam w najblizszym czasie. A to sa juz te zielone czy czerwone ? Btw byli by chetni to przetestowania nowej wersji pcb ? Zaprojetowana wg oryginalnego podobne do flondisa wg oryginalnego schematu, pcb jest delikatnie dłuższe niz to flondisa, bo ma dodatkowe kondensatory, ktore tam byly pominięte. Pcb wysle za darmo kilku osobą, w zamian za rzetelne sprawozdanie i pomiar jesli ktos dysponuję sprzętem, ja niestety nie... pcb mialy by warstwe opisowa, z rozieszczebiem elementów .

  8. #288

  9. #289
    floodinsa mozna bodajze znalezc na kanale IRC elektrody, zagadajcie - mozemy wrzucic na serwer pliki jak sie zgodzi i bedzie na lata - taki mirror...

  10. #290
    Cytat Zamieszczone przez damiani Zobacz posta
    znalazłem pdf'a na elektrodzie: www.elektroda.pl/rtvforum/download.php?id=431807
    uffff
    Mam dokładnie tego samego pdf

  11. #291
    Użytkownik Awatar infinity
    Dołączył
    13.07.2009
    Skąd
    Lublin
    Posty
    324
    Nie na temat...
    Mam gdzieś paczkę z kitem od flodinsa, kupiony ładnych parę lat temu i nierozpakowany nawet z braku czasu, ale... nie mogę jej znaleźć

  12. #292

  13. #293
    Jak ktoś chce, to 2 takie końcówki mogę oddać za darmo. Trochę rozszabrowane i bez tranzystorów mocy. Kiedyś kupiłem je razem z trafem na którym mi zależało i nigdy ich nawet nie włączyłem. Ale płytki jak najbardziej Ok. Można coś z nich jeszcze zrobić jeśli ktoś ma ochotę.

  14. #294
    Użytkownik Awatar SowaZ
    Dołączył
    06.01.2015
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    428
    Alo, alo Panowie, czy ktokolwiek pamięta jeszcze symka? :P

    Mam pytanie czy trafo ts120/13 2x29V (jałowo) 2x25V(pod obciążeniem ze strony indela) wystarczy pod mono? Nie mogę znaleźć rozpiski mocy przy danym napięciu (może dlatego bo jej nie ma..) Czytałem na forum że ktoś używał dwóch żeby zasilić jeden symek.. Drugi ktoś pisał że będzie ok..

  15. #295
    Zaawansowany Awatar zbyszek
    Dołączył
    02.10.2004
    Skąd
    suwałki
    Posty
    585
    Wystarczy z tym,że będziesz miał na wyjściu zasilacza coś około + - 40V więc lepiej wymienić tranzystory MPSA18(wejście) na BC550 lub BC 546 aczkolwiek u mnie nie uległy uszkodzeniu przy zasilaniu z tegoż trafa.

  16. #296
    Początkujący
    Dołączył
    25.04.2006
    Skąd
    Bytom
    Posty
    26
    Witam chciałbym złożyć ten wzmacniacz w wersji stereo ma ktoś do sprzedania lub odstąpienia płytki symasym-a pozdrawiam

  17. #297
    Użytkownik Awatar SowaZ
    Dołączył
    06.01.2015
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    428
    http://allegro.pl/wzmacniacz-symasym...102350124.html

    Trochę się spóźniłeś..

    Ja wylapalem syma floodnisa za 34+przesyłka

    Przyczaj się na allegro, praktycznie zawsze cos pod frazą "symasym" znajdzie

    Gość ma symki po 70 zł na olxie, trochę drogo..

  18. #298
    Początkujący
    Dołączył
    14.01.2016
    Skąd
    Kraków
    Posty
    1
    Witam serdecznie forumowiczów. Do kogo mogę się zgłosić w celu zakupu gotowych płytek( złożonych i uruchomionych) symasym flodinsa? Flodinsa nie można złapać tutaj ani na elektrodzie. Proszę o kontakt jeśli będzie ktoś zainteresowany. Pozdrawiam

  19. #299
    Początkujący
    Dołączył
    07.01.2006
    Skąd
    Łódź
    Posty
    9
    Mam takie na zbyciu. Zakupiłem kiedyś na forum i leżą. Odsprzedam za 50PLN +KW.

    https://ssl.diyaudio.pl/i/3122/960ae...1475704877.jpg

    Pozdrawiam

  20. #300
    Początkujący
    Dołączył
    23.09.2016
    Skąd
    polska
    Posty
    1
    Kupię dwie płytki do tegoż

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •