Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 100 z 128

Wątek: 'driver' sterownik wzmacniacza DIY

  1. #81
    Początkujący
    Dołączył
    12.09.2015
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    5
    Witam Panowie jak podłączyć do transformator końcówki mocy żeby uruchamiał się razem ze sterownikiem?

  2. #82
    Chcesz zalaczyc transformator koncowki po wlaczeniu np pilotem?
    Tam jest przekaznik do tego.

    PK1 - X2
    Jak to jakis mocarz, to zalecam uzycie soft-startu.

  3. #83
    Początkujący
    Dołączył
    12.09.2015
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    5
    Transformator ma 250W
    Rozumiem ze do PK1 - X2 mam podłączyć uzwojenie pierwotne.

  4. #84
    Projektant
    Dołączył
    16.10.2011
    Skąd
    Hajnówka
    Posty
    1,708
    Do PK1-X2 podłącza sz jedno wyprowadzenie pierwotne. To działa jak włącznik - przerywa obwód.

  5. #85
    Początkujący
    Dołączył
    12.09.2015
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    5
    Narysuje ktoś prosty schemat ?

  6. #86
    Projektant
    Dołączył
    16.10.2011
    Skąd
    Hajnówka
    Posty
    1,708
    Można prosić o aktualizacje zdjęć w pierwszym poście?

  7. #87
    Użytkownik Awatar nik156
    Dołączył
    28.01.2007
    Skąd
    /var/logs
    Posty
    432
    http://tomekk.org/projects/driver/ - Tutaj znajdziesz, strona autora.
    Amanero -> AK4490 -> IRAUDAMP7S -> JVC SHIT

  8. #88
    Początkujący
    Dołączył
    20.09.2012
    Skąd
    Kraków
    Posty
    29
    Może ktoś mi podpowiedzieć gdzie kupić Driver BA6218 ?

  9. #89
    Projektant
    Dołączył
    16.10.2011
    Skąd
    Hajnówka
    Posty
    1,708
    Ciężko to znaleźć ale się da.
    Ja używam BA6208. Mam kilka sztuk z wylutu (Przeważnie z wzmacniaczy Sony)
    Problemem jest tylko inny rozkład wyprowadzeń.

  10. #90
    Początkujący
    Dołączył
    20.09.2012
    Skąd
    Kraków
    Posty
    29
    Cytat Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
    Ciężko to znaleźć ale się da.
    Ja używam BA6208. Mam kilka sztuk z wylutu (Przeważnie z wzmacniaczy Sony)
    Problemem jest tylko inny rozkład wyprowadzeń.
    Dziękuje za szybką odpowiedz.

    BA6208 niby jest dostępny blisko mnie. Zobaczę w notę jak pozamieniane te nogi, ale pewnie, jak się chce to się da pozamieniać wyprowadzenia. . trzeba będzie szukać prawidłowego może chiny ?? ale nieopłacalne dla 2-3 sztuk chyba, że ktoś by też chciał.

  11. #91
    Projektant
    Dołączył
    16.10.2011
    Skąd
    Hajnówka
    Posty
    1,708
    BA 6208 podchodzi bez problemu. Powiesisz go nieco wyżej. Przewodami połączysz nóżki i będzie dobrze.
    Masz już wytrawiona płytkę do tego sterownika?

  12. #92
    Początkujący
    Dołączył
    20.09.2012
    Skąd
    Kraków
    Posty
    29
    Cytat Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
    BA 6208 podchodzi bez problemu. Powiesisz go nieco wyżej. Przewodami połączysz nóżki i będzie dobrze.
    Masz już wytrawiona płytkę do tego sterownika?
    Jeszcze nie.

    Masz na myśli by zmienić w eaglu na wyprowadzenia na BA6208 ?

  13. #93
    Projektant
    Dołączył
    16.10.2011
    Skąd
    Hajnówka
    Posty
    1,708
    Pewnie że zmienić.
    Ogarniesz sam zmianę w eaglu?
    Ja jestem na etapie rysowania nowej płytki do tego sterownika pod swoje wyprowadzenia i właśnie pod BA6208.
    Mogę się podzielić jeśli autor-tomekk nie będzie miał nic przeciwko.

  14. #94
    Początkujący
    Dołączył
    20.09.2012
    Skąd
    Kraków
    Posty
    29
    Cytat Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
    Pewnie że zmienić.
    Ogarniesz sam zmianę w eaglu?
    Ja jestem na etapie rysowania nowej płytki do tego sterownika pod swoje wyprowadzenia i właśnie pod BA6208.
    Mogę się podzielić jeśli autor-tomekk nie będzie miał nic przeciwko.
    Bardzo byłbym chętny .

    po pierwsze nie mogę otworzyć w ogóle z tych plików w eaglu.
    po drugie może dałbym radę
    po trzecie co znaczy pod swoje wyprowadzenia ? jakie ? oprócz tego układu.
    po czwarte kiedy kończysz projekt ?
    po piąte autor musi się zgodzić jak piszesz .
    Ostatnio edytowane przez mrc12 ; 01.03.2017 o 00:53

  15. #95
    Projektant
    Dołączył
    16.10.2011
    Skąd
    Hajnówka
    Posty
    1,708
    Wyprowadzenia tzn. Będą listwy goldpin
    Jedna listwa - przycisk power, diody sygnalizujace, odbiornik IR.
    Druga listwa - przyciski wyboru źródła.
    Trzecia listwa - przekaźniki selektora
    Czawrta - diody sygnalizujace wybrane źródło.
    Jutro mogę skończyć.
    Jescze kwestia wersji jaką Ty potrzebujesz. Ja robie tą z przyciskami wyboru źródeł bez przełącznika A/B.
    Napisz PW do autora czy się zgadza.
    Ostatnio edytowane przez Adzik94 ; 01.03.2017 o 01:02

  16. #96
    Początkujący
    Dołączył
    20.09.2012
    Skąd
    Kraków
    Posty
    29
    Wolałbym full opcję . Dużo więcej roboty żeby zrobić z tą wersją z A/B ?. Zawsze może przyjść ochota na 2 pary kolumn i testowanie ich z pilotem w ręku raz ta raz ta . Po drugie na tych przekaźnikach można coś innego zawiesić, niekoniecznie kolumny. Nie montować zabezpieczeń na płytce z przekaźnikami i można odłączać np regulacje barwy albo coś innego. Oczywiście wtedy inne przekaźniki trochę . Do tego przyciski na front panelu od tego też .

  17. #97
    Róbcie sobie co chcecie

  18. #98
    Projektant
    Dołączył
    16.10.2011
    Skąd
    Hajnówka
    Posty
    1,708
    Dzięki za przyzwolenie na samowolkę;] W załączniku pliki Eagla do mojej wersji.
    Robiłem wersję samego sterownika, bez peryferii.
    Główne zmiany to:
    - zasilanie transformatora końcówki mocy podłączamy równolegle do sterownika - dwa wyprowadzenia transformatora do sterownika.
    - układ BA6208 zamiast BA6218
    - motopotencjometr zasilany po stabilizatorze
    - wyprowadzenia goldpina:
    JP1 Przyciski selektora wejść lub w wersji 2 wyprowadzenia na selektor A/B i zabezpieczenie.
    JP2 Przycisk selektora, diody sygnalizacji stanu, odbiornik IR
    JP3 Diody LED selektora wejść
    JP4 Przekaźniki selektora
    JP5 Motopotencjometr
    JP6 zasilanie peryferii

    driver ATtiny2313.zip

    PS. Mogę wstawić inny driver silnika potencjometru. Często z wylutu można trafić LB1639 lub LB1641.
    Rysowałem płytki z tymi driverami do sterownika na ATtiny13.
    Ostatnio edytowane przez Adzik94 ; 01.03.2017 o 16:58

  19. #99
    Początkujący
    Dołączył
    04.05.2007
    Skąd
    Zabrze
    Posty
    19
    Czy ktoś wie co stalo się z ilustracjami dotyczącymi programatora ISP dla opornych na początku wątku . Nie mozna tych ilustracji otworzyć w powiekszeniu. Wyskakują jakiesSMS-owe dziwactwa.

  20. #100
    Program już nie jest rozwijany. Wgraj soft czymkolwiek, nie trzeba nic ustawiać. Fuse bity nie dotykamy.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •