Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 80 z 134

Wątek: [Car audio] Subwoofer STX GDN 30-500-2x4 AA

  1. #61
    Użytkownik Awatar maxxx222
    Dołączył
    26.09.2009
    Skąd
    Opole/Wydrowice
    Posty
    336
    takero jako ze jestem niedoświadczony to możesz mi wytłumaczyć dlaczego :?:

  2. #62
    Charakterystyka w samochodzie będzie zupełnie różna niż ta którą symulujesz, tak naprawdę ta w domu też nie będzie miała wiele wspólnego z zasymulowaną i to główny powód dla którego używam symulatora głównie do obliczania rurek BR

  3. #63
    Administrator Awatar Pawel S.
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Koszalin/Warszawa
    Posty
    24,092
    ch-ka pokazana na symulatorze to taka ch-ka jaka bysmy otrzymali w komorze bezechowej. czyli w takim pomieszczeniu w ktorym nie ma odbic dzwieku od scian itp
    w naszych pokojach wystepuje zjawisko odbijania dzwieku od podlogi i scian. postaw np suba w rogu pomieszczenia a zobaczysz ze podbije to bas...
    w samochodzie jest jeszcze inna sytuacja. wnetrze samochodu traktowane jest obecnie jak wnetrze obudowy zamknietej. przy zastosowaniu glosnikow o duzym "skoku" otrzymujemy taki rodzaj basu jaki powstaje wlasnie w obudowach zamknietych. dlatego wlasnie typowe samochodowe "pompki" nie chca grac w domu

    a co do winisd - nalezy jeszcze przypomniec ze ta ch-ka to wielkie uproszczenie bo przeciez glosnik nigdy nie gra liniowo jak to jest pokazane w programie. poprostu trzeba by kazdy glosnik mierzyc w naszych warunkach zeby idealnie go zasymulowac

  4. #64
    Użytkownik
    Dołączył
    22.05.2009
    Skąd
    lbn-lublin
    Posty
    152
    Po dłuższych oczekiwaniach sub przyszedł... Po odsłuchach na malutkim wzmacniaczu który ma tylko ok 100w rms przy dobrych wiatrach wszystko w pokoju wpada w rezonans, głośnik czuje spory niedosyt a wzmacniacz przez głupiego właściciela został zakatowany przez 2ohmy... Ogólnie rzecz mówiąc bardzo ładnie ten sub uzupełnia mój zestaw stereo w pokoju gra wbrew pozorom szybko nie zamula zejście dobre, wszystkim go bardzo polecam... Dalsze testy dopiero po feriach jak złapie kumpla z holtonem 400 do samochodu trafi dopiero w wakacje bo chwilowy bark gotówki uniemożliwia kupno/zrobienie wzmaka do autka... Wielkie podziękowania dla Pawła bo wykonanie pełna profeska...

  5. #65
    z ostatniej chwili:
    GDN-30-500-2x4-AA został już tylko jeden
    zainteresowanym radzę się pospieszyć
    :wink:
    Juz mi sie nie chce...

  6. #66
    Użytkownik Awatar maxxx222
    Dołączył
    26.09.2009
    Skąd
    Opole/Wydrowice
    Posty
    336
    lklukasz a ty kupowałeś go sobie na testy czy masz tylko mój :?:

  7. #67
    maxxx222, tylko twój
    i jest prawdopodobieństwo, że ci go nie oddam bo ciągle nie mam czasu go przetestować... :twisted:
    a w stx-ie go już nie ma :sad:
    Juz mi sie nie chce...

  8. #68
    Użytkownik Awatar maxxx222
    Dołączył
    26.09.2009
    Skąd
    Opole/Wydrowice
    Posty
    336
    Na razie i tak czekam az skompletujesz zamówienie wiec masz czas a potem niestety ale go zabieram :twisted:

  9. #69
    [ Dodano: 2010-03-05, 00:23 ]
    Cytat Zamieszczone przez maxxx222
    a potem niestety ale go zabieram
    to nie wiem czy się nie będziesz musiał po niego "pofatygować" sam :mrgreen: :evil:
    Juz mi sie nie chce...

  10. #70
    Użytkownik Awatar maxxx222
    Dołączył
    26.09.2009
    Skąd
    Opole/Wydrowice
    Posty
    336
    Ale serio mówisz czy żartujesz :?: Bo nie wiem :roll:

  11. #71
    Początkujący
    Dołączył
    20.02.2010
    Skąd
    Olsztyn
    Posty
    14
    Szybko się skończyły, można było kupić ze dwa :roll:

  12. #72
    Użytkownik Awatar maxxx222
    Dołączył
    26.09.2009
    Skąd
    Opole/Wydrowice
    Posty
    336
    Pawel S. czy w nim są podłączone cewki tak jak jest to pokazane na rysunku?? Czyli na krzyż?? Bo coś tak mi się wydaje :roll: Na razie testuje go w budzie z projektu lecz closed :mrgreen:


  13. #73
    maxxx222, tak się podłącza:
    Juz mi sie nie chce...

  14. #74
    Użytkownik Awatar maxxx222
    Dołączył
    26.09.2009
    Skąd
    Opole/Wydrowice
    Posty
    336
    No ja mam podłączone go właśnie tak jak jest na rys. 1 ponieważ mówiono ze tak można podłączyć. I stad moje pytanie

  15. #75
    Administrator Awatar Pawel S.
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Koszalin/Warszawa
    Posty
    24,092
    maxxx222, tak.
    kilka osob pisalo do mnie ze mialo z tym problemy. dlatego STX od teraz ma oznaczac ktory konektor od ktorej jest cewki

  16. #76
    Użytkownik Awatar maxxx222
    Dołączył
    26.09.2009
    Skąd
    Opole/Wydrowice
    Posty
    336
    A jak podlacze tylko jedna cewke to bedzie grac??

  17. #77
    Juz mi sie nie chce...

  18. #78
    Użytkownik Awatar maxxx222
    Dołączył
    26.09.2009
    Skąd
    Opole/Wydrowice
    Posty
    336
    lklukasz jak go podlaczyc to ja wiem tylko nie wiem jak tam sa cewki ulozone

  19. #79
    Administrator Awatar Pawel S.
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Koszalin/Warszawa
    Posty
    24,092
    Cytat Zamieszczone przez maxxx222
    A jak podlacze tylko jedna cewke to bedzie grac??
    tak, bedzie
    jest to pierwszy 2 cewkowy glosnik jaki mialem ktory na jednej cewce gra dosc glosno. tak wiec czesto moga byc przypadki ze ktos nie podlaczy drugiej cewki i moze tego nawet nie zauwazyc

  20. #80
    Użytkownik Awatar maxxx222
    Dołączył
    26.09.2009
    Skąd
    Opole/Wydrowice
    Posty
    336
    Pawel S. i tu sie zgadzam z Toba i jesli tak to cewki sa podlaczone tak jak na rysunku. Szczerze to nie zauwazylem jak mialem odlaczona jedna ceweczke

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •