Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 100 z 134

Wątek: [Car audio] Subwoofer STX GDN 30-500-2x4 AA

  1. #81
    Użytkownik
    Dołączył
    22.05.2009
    Skąd
    lbn-lublin
    Posty
    152
    maxxx222 na początku jak przyszedł sub od Pawła do mnie to też ponad 1h się głowiłem jak ten STX te cewki wyprowadził ale doszedłem że są tak jak na twoim rysunku czyli po rusku... Jedną cewkę też miałem tylko podpiętą przez ok 2 dni ale dawałem mu tylko wtedy ok 50w rms i muszę powiedzieć że grał bardzo dobrze nawet na jednej cewce... Zresztą raz przez przypadek przez te ruskie wyprowadzenie cewek podpiąłem mu sygnał w przeciw fazie dla cewek i nic mu się nie stało... A ty czym go tam napędzasz i jak to gra u ciebie?

  2. #82
    Administrator Awatar Pawel S.
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Koszalin/Warszawa
    Posty
    24,092
    mihas66, trzeba bylo go nie rozkrecac :P

  3. #83
    Użytkownik Awatar maxxx222
    Dołączył
    26.09.2009
    Skąd
    Opole/Wydrowice
    Posty
    336
    mihas66 na razie wygrzewa się w domu w closed z tego projektu i gra coraz lepiej. Po świętach wezmę się konkretnie za niego i wytnę mu br i wykończę. Na razie gra pod Onkyo A-8450 co daje mu 2x120 watt w 4 ohm. Przez przypadek tez mu podpiąłem cewki w przeciw fazie i nic mu nie było.

  4. #84
    Administrator Awatar Pawel S.
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Koszalin/Warszawa
    Posty
    24,092
    Cytat Zamieszczone przez maxxx222
    Przez przypadek tez mu podpiąłem cewki w przeciw fazie i nic mu nie było.
    i to mnie bardzo zastanawia...
    jak oni te cewki ulozyli? przeciez jakbys podlaczyl w przeciwfazie to prawie nie powienien ten glosnik grac

  5. #85
    Użytkownik Awatar maxxx222
    Dołączył
    26.09.2009
    Skąd
    Opole/Wydrowice
    Posty
    336
    Pawel S. no i nie grał prawie wcale wtedy. W moim cewki są ułożone tak jak pokazałem na rysunku. Jestem tego w 100% pewny. Mam teraz tak podpiętego go pod wzmacniacz i gra normalnie.

  6. #86
    Administrator Awatar Pawel S.
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Koszalin/Warszawa
    Posty
    24,092
    Cytat Zamieszczone przez maxxx222
    Pawel S. no i nie grał prawie wcale wtedy
    no i dobrze - bo juz myslalem ze cos nie tak jest z tym glosnikiem :P

    Cytat Zamieszczone przez maxxx222
    W moim cewki są ułożone tak jak pokazałem na rysunku. Jestem tego w 100% pewny
    u mnie byly tak samo. jak juz pisalem STX ma teraz je opisywac zeby nie bylo problemow z podlaczeniem

  7. #87
    Użytkownik Awatar maxxx222
    Dołączył
    26.09.2009
    Skąd
    Opole/Wydrowice
    Posty
    336
    No dla mnie na pierwszy rzut oka było logiczne ze prawe + i - jest od jednej cewki a lewe od drugiej. A później się okazało ze jednak nie :mrgreen:

    [ Dodano: 2010-04-07, 19:34 ]
    Pawel S. wstawiałeś w swoja budę jakieś wzmocnienia?? Bo u mnie niestety z budzie z wiórówki bez wzmocnień cala obudowa chodzi Będę musical dodać ze dwa wzmocnienia

  8. #88
    Użytkownik
    Dołączył
    28.04.2010
    Skąd
    Pabianice
    Posty
    183

    GDN-30-500-2x4-AA czy GDN-30-500-4-AP

    który polecacie do subwoofera domowego ze starym wzmacniaczem pochodzącym z kitów KLH
    o mocy 400w/4r lub 240w/8r ,do tej pory używałem z głośnikiem 150w\8r i dawał sobie radę b.dobrze.Czy brać GDN 30-500-2x4 AA i podpiąć cewki w szeregu na 8r ?Czy też lepiej tego drugiego na 4r?Obudowę mam niecałe 50l ,zamkniętą,mogę przerobić na br.

  9. #89
    Użytkownik Awatar maxxx222
    Dołączył
    26.09.2009
    Skąd
    Opole/Wydrowice
    Posty
    336
    Wez AP

  10. #90
    Cytat Zamieszczone przez maxxx222
    Wez AP
    popieram
    on i przy 200w/4r da sobie radę
    Juz mi sie nie chce...

  11. #91
    Użytkownik
    Dołączył
    28.04.2010
    Skąd
    Pabianice
    Posty
    183

    GDN-30-500-4-AP

    Tylko ta moja obudowa ma 49l pojemności po odjęciu rurki br,wzmaka,wzmocnienia w środ. i kosza głośnika zostanie jakieś 40l, czy to nie za mało?Czy obudowa zamknięta nadje się też do niego czy tylko br?Chętnie bym ją wykorzystał ponieważ zrobiłem ją z płyty 25mm,jest
    wykończona naturalnym fornirem i włożyłem w nią dużo pracy.Głośnik dotychczasowy spalony 25cm.
    Mam jeszcze starą obudowę,brzydką i niezgrabną ok.70l brutto w której będę mógł go przetestować.
    Czy może doradzicie jakiś głośnik o śred.25cm który zagra podobnie i będzie lepiej pasował do obudowy?

  12. #92
    ja go testowałem w 45L br brutto i było ok
    Juz mi sie nie chce...

  13. #93
    Początkujący
    Dołączył
    14.05.2010
    Skąd
    "__"
    Posty
    6
    Ja Zamówiłem Wersje 4 ohm AP ponieważ będzie grac w domu.. a do domu cieżko o wzmacniacz który pójdzie przy 2 ohm i odda z 350 wat Dlatego 30/500/4 Ap pod Holtona 400 i jest ok a Buda Już mam skręconą Tylko wyszpachlowac i Okleic Kocem.. niedługo Może zamieszczę Publikacje na Forum :wink:

  14. #94
    Początkujący Awatar katronic
    Dołączył
    10.10.2008
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    11
    Czy można wspomniany głośnik (STX GDN-30-500-2x4-AA) bezpiecznie podłączyć do 2 kanałowego wzmacniacza CARPOWER HPB-1502 -> http://www.carpower.pl/offer.dhtml?oid=68401 ? Chodzi mi o konfigurację, że jeden kanał wzmacniacza zasila jedną cewkę głośnika.

  15. #95
    Cytat Zamieszczone przez katronic Zobacz posta
    Czy można wspomniany głośnik (STX GDN-30-500-2x4-AA) bezpiecznie podłączyć do 2 kanałowego wzmacniacza CARPOWER HPB-1502 -> http://www.carpower.pl/offer.dhtml?oid=68401 ? Chodzi mi o konfigurację, że jeden kanał wzmacniacza zasila jedną cewkę głośnika.
    jeśli umiesz to można
    masz go już bo z tego co widzę to jest nie dostępny?
    Juz mi sie nie chce...

  16. #96
    Początkujący Awatar katronic
    Dołączył
    10.10.2008
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    11
    Głośnik zamówiłem około 2 tygodnie temu na stronie STX (był dostępny na stronie). Później dostałem telefon od miłej Pani, że muszę poczekać, bo głośnik nie jest dostępny. Dwa dni temu otrzymałem swój egzemplarz, więc napewno była dostawa....

  17. #97
    Administrator Awatar Pawel S.
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Koszalin/Warszawa
    Posty
    24,092
    Cytat Zamieszczone przez katronic Zobacz posta
    Dwa dni temu otrzymałem swój egzemplarz, więc napewno była dostawa....
    nie dostawa tylko moc przerobowa
    dostawa czesci jest raz na jakis czas ale ona malo kiedy spowalnia produkcje
    problemem jest mala moc przerobowa a duze zapotrzebowanie
    i wlasnie dlatego maja takie opoznienia czasami

    a glosnik wart czekania

  18. #98
    Początkujący
    Dołączył
    06.04.2011
    Skąd
    ZG
    Posty
    8
    witam, rowniez jestem szczesliwym posiadaczem tego glosnika. do kupna skusilo mnie to, ze ma on dwie cewki i wedlug zapewnien STX moze grac w 4 i 8 ohm. w domu 8 a w przyszlosci do auta. gliosnik przyszedl ale bez faktury czy gwarancji czekam bo maja doslac. i teraz gdy mam 2 cewki po 4 ohm a chce uzyskac 8 lacze szeregowo i po sprawie cewki.JPG skoro jak przeczytalem wczesniej cewki sa po przekatnych to powinno byc ok ale nie gra w ogole. wiec jak mam podlaczyc te oto cacko ? pozdrawiam i prosze o pomoc

  19. #99
    Sprawdx miernikiem które złącza dają ile ohm ;] najprościej i najszybciej :]

  20. #100
    Administrator Awatar Pawel S.
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Koszalin/Warszawa
    Posty
    24,092
    Cytat Zamieszczone przez kowpio Zobacz posta
    moze grac w 4 i 8 ohm
    raczej 2, 2x4 i 8

    Cytat Zamieszczone przez kowpio Zobacz posta
    gliosnik przyszedl ale bez faktury czy gwarancji czekam bo maja doslac
    nigdy czegos takiego nie dostalem od STXa a jakos z uznaniem gwarancji nie ma problemu
    to nie dystrybutor tylko producent. jak zglosisz reklamacje ich produktu to maja pewnosc ze to ich bo nikt wiecej tego nie produkuje :P


    Cytat Zamieszczone przez kowpio Zobacz posta
    skoro jak przeczytalem wczesniej cewki sa po przekatnych to powinno byc ok ale nie gra w ogole. wiec jak mam podlaczyc te oto cacko ?
    niestety cewki nie sa dokladnie po przekatnej
    nie gra wogole czy tylko wydaje jakies dzwieki ale bez basu?

    podlacz pod wzmacniacz cewki pojedynczo - musisz wiedziec gdzie jest + i - od jednej cewki
    pozniej musisz sie pobawic w ich laczenie

    niestety STX tam sporo namieszal. prosilem o zamieszczanie naklejek ale jak widac nadal ich nie zastosowali

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •