Jeśli kolega trójkąt pokaże mi stałą latencję dla jego karty na Win7 to od ręki ją kupuję. Choć nie chce mi się w to wierzyć bo sam mechanizm obsługi dźwięku w tych systemach powoduje skakanie latencji.
Jeśli kolega trójkąt pokaże mi stałą latencję dla jego karty na Win7 to od ręki ją kupuję. Choć nie chce mi się w to wierzyć bo sam mechanizm obsługi dźwięku w tych systemach powoduje skakanie latencji.
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
ogólnie Vista to jakaś porażka jest
normalnie pracuje na XP ale teraz ze względu na śmierć mojego lapka (posiadał line-in) muszę siedzieć na tym co zostało
Juz mi sie nie chce...
Win7 32bit postawione na wiekowym laptopie Acer Aspire 3690, który ma procek nieobsługujący 64bit.
A jak to zmierzyć ?? Jeśli to jet to co myślę to trzyma się w granicach 20ms.
Robiłem pomiary OnAxis głośników wysoko-tonowych, i po ustawieniu markerów nie musiałem nic ruszać. Jeśli podasz mi konkretną instrukcję jak zmierzyć latencję to wykonam takie pomiary i zamieszczę wyniki.
Ostatnio edytowane przez trójkąt ; 07.05.2011 o 23:42
To jest to, po włączeniu sygnału testowego, przy ustawianiu poziomów (włączone okienka nazwa.in.l i nazwa.in.r) włącz później sound->loop record i patrz ciągle na okienka nazwa.in.l i nazwa.in.r czy skacze tam latencja czy nie. Jeśli nie to super.
Powiedz jeszcze czy używasz sterowników od creativea, czy też systemowych? I czy masz może szanse sprawdzić to na innych systemach, np na jakimś windowsie x64.
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Nie na temat...
Trójkąt ale chodzi o program Speaker Workshop a nie HolmImpulse...
(tak dla jasności... na SW masz stałą latencję tak ? (ok.20ms ? ))
![]()
Witam,
dobrzy ludzie, powiedzcie, czym może być spowodowane odwrócenie fazy sygnału:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...65fd6d9b1.html
???
Pozdrawiam,
Jacek Zieliński
Uzyskałem takie wartości stałej latencji na WIN7 32 i 64 bit![]()
Za dobre piwko powiem jak uzyskać![]()
Dobra z piwkiem żartowałem, SW uruchomiłem w trybie XPMode na win7.
XPMode daje wirtualnej maszynie bezpośredni dostęp do USB więc aż się prosiło żeby sprawdzić czy omawiany SB z tym zadziała. Wykrył i zainstalował się bez dodatkowych sterowników.
SW i holme działają bez problemów.
![]()
Ostatnio edytowane przez trójkąt ; 08.05.2011 o 13:20
Trójkąt ty chyba nie wiesz o co chodzi, albo ja już zgłupiałem i nie wiem o co wam Panowie chodzi (myślałem że czas po jakim karta zaczyna nagrywać tzn. - impuls wykres.... )
Dostałem instrukcje:
To jest to, po włączeniu sygnału testowego, przy ustawianiu poziomów (włączone okienka nazwa.in.l i nazwa.in.r) włącz później sound->loop record i patrz ciągle na okienka nazwa.in.l i nazwa.in.r czy skacze tam latencja czy nie. Jeśli nie to super.
I według instrukcji w trybie XpMode nic nie skacze, obraz wygląda cały czas jak na screenach, więc ja już sam nie wiem o co wam chodzi :]
Dobrze jest. Tak ma być, czyli karta działa dobrze pod WinXP. Czyli karta jak najbardziej do pomiarów. Przy XP Mode sterowniki też systemowe?
no to trójkąt jutro się przekonamy co polecany przez ciebie SoundBlaster Connect hi-fi potrafi
mam nadzieję, że Vista nie popsuje mi planów...
Juz mi sie nie chce...
Ja właśnie wróciłem z Czeskiej Pragi i leży na moim biurku nówka sztuka SB Connect Hi-Fi, więc też potestuję![]()
ile zapłaciłeś?
moja kosztowała 126zł
Juz mi sie nie chce...
moja 112zł z przesyłką