Strona 4 z 44 PierwszyPierwszy 1234567891429 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 80 z 865

Wątek: Karta muzyczna do pomiarów.

  1. #61
    Moderator Globalny Awatar LuSzTi
    Dołączył
    28.12.2008
    Skąd
    Łódź
    Posty
    3,768
    Jeśli kolega trójkąt pokaże mi stałą latencję dla jego karty na Win7 to od ręki ją kupuję. Choć nie chce mi się w to wierzyć bo sam mechanizm obsługi dźwięku w tych systemach powoduje skakanie latencji.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

  2. #62
    ogólnie Vista to jakaś porażka jest
    normalnie pracuje na XP ale teraz ze względu na śmierć mojego lapka (posiadał line-in) muszę siedzieć na tym co zostało
    Juz mi sie nie chce...

  3. #63
    Cytat Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    trójkąt na jakim systemie pracujesz?
    Win7 32bit postawione na wiekowym laptopie Acer Aspire 3690, który ma procek nieobsługujący 64bit.

    Cytat Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
    Jeśli kolega trójkąt pokaże mi stałą latencję dla jego karty na Win7 to od ręki ją kupuję. Choć nie chce mi się w to wierzyć bo sam mechanizm obsługi dźwięku w tych systemach powoduje skakanie latencji.
    A jak to zmierzyć ?? Jeśli to jet to co myślę to trzyma się w granicach 20ms.

    Robiłem pomiary OnAxis głośników wysoko-tonowych, i po ustawieniu markerów nie musiałem nic ruszać. Jeśli podasz mi konkretną instrukcję jak zmierzyć latencję to wykonam takie pomiary i zamieszczę wyniki.
    Ostatnio edytowane przez trójkąt ; 07.05.2011 o 23:42

  4. #64
    Moderator Globalny Awatar LuSzTi
    Dołączył
    28.12.2008
    Skąd
    Łódź
    Posty
    3,768
    Cytat Zamieszczone przez trójkąt Zobacz posta
    A jak to zmierzyć ?? Jeśli to jet to co myślę to trzyma się w granicach 20ms.
    To jest to, po włączeniu sygnału testowego, przy ustawianiu poziomów (włączone okienka nazwa.in.l i nazwa.in.r) włącz później sound->loop record i patrz ciągle na okienka nazwa.in.l i nazwa.in.r czy skacze tam latencja czy nie. Jeśli nie to super.

    Powiedz jeszcze czy używasz sterowników od creativea, czy też systemowych? I czy masz może szanse sprawdzić to na innych systemach, np na jakimś windowsie x64.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

  5. #65
    albo na viscie
    Juz mi sie nie chce...

  6. #66
    Projektant Awatar ir0nhide
    Dołączył
    25.01.2009
    Skąd
    Londyn/Poznan
    Posty
    1,721
    Nie na temat...
    Trójkąt ale chodzi o program Speaker Workshop a nie HolmImpulse...
    (tak dla jasności... na SW masz stałą latencję tak ? (ok.20ms ? ) )

  7. #67
    Cytat Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
    To jest to, po włączeniu sygnału testowego, przy ustawianiu poziomów (włączone okienka nazwa.in.l i nazwa.in.r) włącz później sound->loop record i patrz ciągle na okienka nazwa.in.l i nazwa.in.r czy skacze tam latencja czy nie. Jeśli nie to super.

    Powiedz jeszcze czy używasz sterowników od creativea, czy też systemowych? I czy masz może szanse sprawdzić to na innych systemach, np na jakimś windowsie x64.
    Sterowniki systemowe, latencja skacze między 10 a 20ms, na win7 32 i 64bit podobnie. Innych systemów nie mam pod ręką.

  8. #68
    Moderator Globalny Awatar LuSzTi
    Dołączył
    28.12.2008
    Skąd
    Łódź
    Posty
    3,768
    Cytat Zamieszczone przez trójkąt Zobacz posta
    Sterowniki systemowe, latencja skacze między 10 a 20ms, na win7 32 i 64bit podobnie. Innych systemów nie mam pod ręką.
    No właśnie, tak myślałem, choć nie skreślałbym tej karty. Problemem zwykle jest system. Jakby udało Ci się sprawdzić w ten sposób tę kartę pod XP to byłoby jasne czy karta się nadaje.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

  9. #69
    Witam,

    dobrzy ludzie, powiedzcie, czym może być spowodowane odwrócenie fazy sygnału:

    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...65fd6d9b1.html

    ???

    Pozdrawiam,
    Jacek Zieliński

  10. #70
    Uzyskałem takie wartości stałej latencji na WIN7 32 i 64 bit




    Za dobre piwko powiem jak uzyskać












    Dobra z piwkiem żartowałem, SW uruchomiłem w trybie XPMode na win7.
    XPMode daje wirtualnej maszynie bezpośredni dostęp do USB więc aż się prosiło żeby sprawdzić czy omawiany SB z tym zadziała. Wykrył i zainstalował się bez dodatkowych sterowników.
    SW i holme działają bez problemów.
    Ostatnio edytowane przez trójkąt ; 08.05.2011 o 13:20

  11. #71
    Projektant Awatar ir0nhide
    Dołączył
    25.01.2009
    Skąd
    Londyn/Poznan
    Posty
    1,721
    Trójkąt ty chyba nie wiesz o co chodzi, albo ja już zgłupiałem i nie wiem o co wam Panowie chodzi (myślałem że czas po jakim karta zaczyna nagrywać tzn. - impuls wykres.... )

  12. #72
    Cytat Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
    Trójkąt ty chyba nie wiesz o co chodzi, albo ja już zgłupiałem i nie wiem o co wam Panowie chodzi (myślałem że czas po jakim karta zaczyna nagrywać tzn. - impuls wykres.... )
    Dostałem instrukcje:
    To jest to, po włączeniu sygnału testowego, przy ustawianiu poziomów (włączone okienka nazwa.in.l i nazwa.in.r) włącz później sound->loop record i patrz ciągle na okienka nazwa.in.l i nazwa.in.r czy skacze tam latencja czy nie. Jeśli nie to super.

    I według instrukcji w trybie XpMode nic nie skacze, obraz wygląda cały czas jak na screenach, więc ja już sam nie wiem o co wam chodzi :]

  13. #73
    Moderator Globalny Awatar LuSzTi
    Dołączył
    28.12.2008
    Skąd
    Łódź
    Posty
    3,768
    Dobrze jest. Tak ma być, czyli karta działa dobrze pod WinXP. Czyli karta jak najbardziej do pomiarów. Przy XP Mode sterowniki też systemowe?
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

  14. #74
    Cytat Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
    Przy XP Mode sterowniki też systemowe?
    Tak sterowniki systemowe.

  15. #75
    Administrator Awatar Pawel S.
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Koszalin/Warszawa
    Posty
    23,944
    super - tylko kase zbierac

  16. #76
    Projektant Awatar ir0nhide
    Dołączył
    25.01.2009
    Skąd
    Londyn/Poznan
    Posty
    1,721
    Cytat Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
    Dobrze jest. Tak ma być,....
    Cytat Zamieszczone przez trójkąt Zobacz posta
    trybie XpMode nic nie skacze...
    No to super Jednymi słowy - GJ trójkąt

  17. #77
    no to trójkąt jutro się przekonamy co polecany przez ciebie SoundBlaster Connect hi-fi potrafi
    mam nadzieję, że Vista nie popsuje mi planów...
    Juz mi sie nie chce...

  18. #78
    Moderator Globalny Awatar LuSzTi
    Dołączył
    28.12.2008
    Skąd
    Łódź
    Posty
    3,768
    Ja właśnie wróciłem z Czeskiej Pragi i leży na moim biurku nówka sztuka SB Connect Hi-Fi, więc też potestuję
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

  19. #79
    ile zapłaciłeś?
    moja kosztowała 126zł
    Juz mi sie nie chce...

  20. #80
    Moderator Globalny Awatar LuSzTi
    Dołączył
    28.12.2008
    Skąd
    Łódź
    Posty
    3,768
    moja 112zł z przesyłką
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •