Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: T.STX.4.1.200.8.F.A.AL.X + WM.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.FG.X 2,5 Drożny - projekt by Branża

  1. #21
    Początkujący
    Dołączył
    28.04.2018
    Skąd
    Złotów
    Posty
    13
    Dzięki za odpowiedź. Rozumiem, że należy drut od cewki przelutować według załączonego zdjęcia?? Czy pozostałe elementy są O.K.?? Miejsca do podłączenia poszczególnych głośników i wzmacniacza także??
    https://ssl.diyaudio.pl/i/29388/8060...1574093628.jpg

  2. #22
    Moderator Globalny Awatar marian
    Dołączył
    06.01.2007
    Skąd
    Bydgoszcz
    Posty
    5,943
    Cytat Zamieszczone przez dj_pike Zobacz posta
    Rozumiem, że należy drut od cewki przelutować według załączonego zdjęcia??
    Tak.

    Cytat Zamieszczone przez dj_pike Zobacz posta
    Czy pozostałe elementy są O.K.??
    Niby tak, ale rezystor R1 jest inny niż w projekcie (masz 2,4 a w projekcie jest 2,2).
    Zapewne nie usłyszysz różnicy (bo musiał byś mieć porównanie), ale tylko stwierdzam fakt, bo się pytasz czy jest dobrze.
    Ostatnio edytowane przez marian ; 18.11.2019 o 16:35

  3. #23
    Początkujący
    Dołączył
    28.04.2018
    Skąd
    Złotów
    Posty
    13
    Dzięki za podpowiedzi. Wrzucę jakieś fotki jak poprawię.

    Cytat Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Niby tak, ale rezystor R1 jest inny niż w projekcie (masz 2,4 a w projekcie jest 2,2).
    Zapewne nie usłyszysz różnicy (bo musiał byś mieć porównanie), ale tylko stwierdzam fakt, bo się pytasz czy jest dobrze.
    Wszystkie elementy zakupiłem w Zap Audio, czyli u autora projektu. Zakładam, że wie co robi i taka różnica jest dopuszczalna. Mimo wszystko dzięki za czujność i zwrócenie uwagi nawet na takie szczegóły.

  4. #24
    Początkujący
    Dołączył
    28.04.2018
    Skąd
    Złotów
    Posty
    13
    Cytat Zamieszczone przez dj_pike Zobacz posta
    Dzięki za podpowiedzi. Wrzucę jakieś fotki jak poprawię.


    Wszystkie elementy zakupiłem w Zap Audio, czyli u autora projektu. Zakładam, że wie co robi i taka różnica jest dopuszczalna. Mimo wszystko dzięki za czujność i zwrócenie uwagi nawet na takie szczegóły.
    Zgodnie z obietnicą wrzucam fotki zwrotnic.
    https://ssl.diyaudio.pl/i/29388/5053...1575373895.jpg
    https://ssl.diyaudio.pl/i/29388/3a78...1575373878.jpg
    https://ssl.diyaudio.pl/i/29388/54ce...1575373871.jpg

  5. #25
    Początkujący
    Dołączył
    15.12.2017
    Skąd
    Koszalin
    Posty
    1
    Witam. Zrobiłem ostatnio kolumny z tego projektu (wersja z kopułką STX). Elementy na zwrotnice użyłem dokładnie takie jak w opisie. Są polutowane tak jak na poprawionych zdjęciach powyżej od dj_pike. Mam jednak wrażenie przy odsłuchu, że dźwięk jest jakby "dudniący" i "przytłumiony" tzn. wszystkie tony grają, są głośne i są słyszalne poprawnie, ale tak na ucho mam wrażenie jakby barwa dźwięku była skopana i nie wiem dlaczego. Ciężko to opisać, ale wydaje mi się że na normalnych głośnikach podobny efekt dało by podkręcenie gałki tonów średnich na amplitunerze. Gdzie mogłem popełnić błąd który dałby taki efekt? Tak jak napisałem zwrotnice są raczej ok. Niestety nie mam możliwości zrobienia pomiarów. Czy ma ktoś pomysł co mógłbym z tym zrobić?

  6. #26
    Początkujący
    Dołączył
    28.04.2018
    Skąd
    Złotów
    Posty
    13
    Cytat Zamieszczone przez wlf84k Zobacz posta
    Witam. Zrobiłem ostatnio kolumny z tego projektu (wersja z kopułką STX). Elementy na zwrotnice użyłem dokładnie takie jak w opisie. Są polutowane tak jak na poprawionych zdjęciach powyżej od dj_pike. Mam jednak wrażenie przy odsłuchu, że dźwięk jest jakby "dudniący" i "przytłumiony" tzn. wszystkie tony grają, są głośne i są słyszalne poprawnie, ale tak na ucho mam wrażenie jakby barwa dźwięku była skopana i nie wiem dlaczego. Ciężko to opisać, ale wydaje mi się że na normalnych głośnikach podobny efekt dało by podkręcenie gałki tonów średnich na amplitunerze. Gdzie mogłem popełnić błąd który dałby taki efekt? Tak jak napisałem zwrotnice są raczej ok. Niestety nie mam możliwości zrobienia pomiarów. Czy ma ktoś pomysł co mógłbym z tym zrobić?
    Hej. Ja mam już podłączone i wszystko gra ok. Fgx 1 masz podpiety jako górny czy dolny? Daj zdjęcia pewnie ktoś pomoże

  7. #27
    Początkujący
    Dołączył
    30.01.2012
    Skąd
    warszawa
    Posty
    1
    M

    Cz

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •