Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 89

Wątek: STX W.15.140.8.MCX (GDN 14 SCX) + T.10.200.8.PC (lub PCX) - projekt by Pawel S.

  1. #41
    Projektant
    Dołączył
    16.10.2011
    Skąd
    Hajnówka
    Posty
    1,787
    Paweł podeślij jakiś link do siatek na ALXa.
    Kiedyś chyba już o to pytałem ale nie mogę odkopać.

  2. #42
    Administrator Awatar Pawel S.
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Koszalin/Warszawa
    Posty
    23,995
    nie ma juz tego
    sam chcialem kupic wiecej

  3. #43
    Moderator Globalny Awatar marian
    Dołączył
    06.01.2007
    Skąd
    Bydgoszcz
    Posty
    5,784
    A po co kombinować.
    Lepiej namówić STX aby sami opracowali siatkę do tego głośnika.

  4. #44
    Projektant
    Dołączył
    16.10.2011
    Skąd
    Hajnówka
    Posty
    1,787
    Cytat Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    A po co kombinować.
    Lepiej namówić STX aby sami opracowali siatkę do tego głośnika.
    Weź i namów;p
    Chyba brak siatki jest im na rękę. Zarabiają na serwisie wymiany kopułek.

  5. #45

  6. #46
    Administrator Awatar Pawel S.
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Koszalin/Warszawa
    Posty
    23,995
    Cytat Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    A po co kombinować.
    Lepiej namówić STX aby sami opracowali siatkę do tego głośnika.
    przypominam ze męczyłem STXa o pakowanie w styropiany jakies 5 lat!!!!
    Cytat Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
    https://www.natcar.pl/pl/p/GLOSNIKI-...I-CYKACZE/3839
    tak, to te!!!

  7. #47
    Zaawansowany
    Dołączył
    11.04.2013
    Skąd
    ----------
    Posty
    938
    Trzeba by ich zapytać czy rzeczywiście mają na stanie te "cykacze".

  8. #48
    Projektant
    Dołączył
    16.10.2011
    Skąd
    Hajnówka
    Posty
    1,787
    A może by tak zrobić foremkę i podłoczuć trochę takich siateczek?

  9. #49
    Administrator Awatar Pawel S.
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Koszalin/Warszawa
    Posty
    23,995
    nie kupimy w pl takiej siatki
    male oczko dostepne w kraju ma grube ramiona
    wieksze oczko moze byc za duze
    no i blacha tylko w wymiarach 1x2m
    ceny juz nie pamietam

    a wykonanie takich form do tloczenia to min 1000zl!!
    i to koszta po znajomosci, bez projektowania. to musi byc zahartowane a twarde ciezko sie obrabia

  10. #50
    Projektant
    Dołączył
    16.10.2011
    Skąd
    Hajnówka
    Posty
    1,787
    Siateczki można pozyskać z odzysku.
    https://allegro.pl/jbl-maskownice-16...336077037.html
    Do tłoczenia takiej siatki nie trzeba twardego materiału jak i dużej siły.
    Wytoczenie takiego czegoś nie powinno być problemem.
    Prosta praska ręczna i powinno się udać;]
    Nie mam tylko takiej siateczki na wzór, a chętnie bym spróbował.

  11. #51
    Konstruktor Awatar Marios
    Dołączył
    25.08.2010
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    2,291
    Próbowałem formować właśnie takie siatki z odzysku, wcale nie jest to taka prosta sprawa.

  12. #52
    Początkujący
    Dołączył
    06.01.2019
    Skąd
    Racibórz
    Posty
    3
    Witam,
    Przeglądam od jakiegoś czasu forum ale w końcu dziś postanowiłem się zarejestrować, jestem blady jeśli chodzi o sprzęt audio ale z racji że stałem się posiadaczem starego amplitunera chciałbym zbudować do niego sobie kolumny.
    I stąd moje pytania. Czy ten schemat zwrotnic to jest na każdy głośnik osobno i trzeba połączyć dla jednej kolumny dwie zwrotnice ?
    Czy obudowa może być z płyty MDF 18 mm ?

    Wiem że pytania może głupie ale od czegoś trzeba zacząć

    Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka

  13. #53
    Moderator Globalny Awatar marian
    Dołączył
    06.01.2007
    Skąd
    Bydgoszcz
    Posty
    5,784
    Cytat Zamieszczone przez Kazik23 Zobacz posta
    Czy ten schemat zwrotnic to jest na każdy głośnik osobno i trzeba połączyć dla jednej kolumny dwie zwrotnice ?
    Jedna zwrotnica, czyli to co masz na schemacie, jest w jednej kolumnie, czyli musisz mieć dwie takie:



    Cytat Zamieszczone przez Kazik23 Zobacz posta
    Czy obudowa może być z płyty MDF 18 mm ?
    Tak.

  14. #54
    Początkujący
    Dołączył
    26.08.2019
    Skąd
    Kraków
    Posty
    4
    Cześć, o ile musiałbym wydłużyć tunel, jeśli zdecydowałbym się na 12l? Chcę pozostać przy prostokątnym porcie. Z moich obliczeń powychodziły mi niestety głupoty.

  15. #55
    Administrator Awatar Pawel S.
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Koszalin/Warszawa
    Posty
    23,995
    Przypomnij się jutro. Mam gdzieś rysunek na 12 litrów

  16. #56
    Początkujący
    Dołączył
    26.08.2019
    Skąd
    Kraków
    Posty
    4
    Przypominam się.

  17. #57
    Administrator Awatar Pawel S.
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Koszalin/Warszawa
    Posty
    23,995
    poprawka
    12 litrow mam tylko z okraglym b-r
    powiekszone z tego projektu maja 10,5 litra :/

    ktore wrzucac?

  18. #58
    Początkujący
    Dołączył
    26.08.2019
    Skąd
    Kraków
    Posty
    4
    To w takim razie prosiłbym Cię o 10,5 l, chyba że pamiętasz według jakiego algorytmu liczyłeś b-r tutaj, to bym sobie przeliczył.

  19. #59
    Administrator Awatar Pawel S.
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Koszalin/Warszawa
    Posty
    23,995


    b-r byly dostrajane na sluch a potem przeliczane na to co podaje winisd

    - - - - - aktualizacja - - - - -


  20. #60
    Początkujący
    Dołączył
    26.08.2019
    Skąd
    Kraków
    Posty
    4
    To w takim razie nie kombinuję i robię te na 10,5. Dzięki wielkie.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •