Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Mój Subwoofer STX W.27.500.8.FCX

  1. #21
    Administrator Awatar Pawel S.
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Koszalin/Warszawa
    Posty
    23,845
    ale sluchasz na max glosnosci? czy na dowolnej glosnosci to sie dzieje?

  2. #22
    Użytkownik
    Dołączył
    05.04.2013
    Skąd
    Siedlce
    Posty
    56
    Raczej na dowolnej, jak zaczynałem podkręcać głośność to głośnik zaczynał nie wyrabiać.
    Boję się już odpalać żeby czegoś nie popsuć

  3. #23
    Administrator Awatar Pawel S.
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Koszalin/Warszawa
    Posty
    23,845
    podlacz sygnal bez konwertera
    bezposrednio z kompa i reguluj glonosc w systemie
    jak problem wciaz wystepuje to odsylaj wzmacniacz na reklamacje!

  4. #24
    Użytkownik
    Dołączył
    05.04.2013
    Skąd
    Siedlce
    Posty
    56
    Problem w tym że nie mam jak go podłączyć bez konwertera.
    Wzmacniacz to Onkyo A-8840
    https://www.fein-hifi.de/Verstaerker...l#&gid=2&pid=6

  5. #25
    Użytkownik
    Dołączył
    30.03.2010
    Skąd
    Kielce
    Posty
    54
    Od siebie mogę dodać,że również spalił mi się bezpiecznik ,zadzwoniłem do nich i kazali mi wymienić na 4 amper standardowo jest 3.2 ,zadzwoń i zapytaj ,może oni pomogą rozwiązać problem,świeci Ci się czerwona dioda z tyłu na wzmacniaczu?

  6. #26
    Użytkownik
    Dołączył
    05.04.2013
    Skąd
    Siedlce
    Posty
    56
    Cytat Zamieszczone przez Cebanczyk Zobacz posta
    Od siebie mogę dodać,że również spalił mi się bezpiecznik ,zadzwoniłem do nich i kazali mi wymienić na 4 amper standardowo jest 3.2 ,zadzwoń i zapytaj ,może oni pomogą rozwiązać problem,świeci Ci się czerwona dioda z tyłu na wzmacniaczu?
    Po tym jak spali się bezpiecznik to nic się nie świeci, na obudowie przy bezpieczniku napisane jest T3,15A.
    Jakiś konkretnie ten bezpiecznik?

  7. #27
    Użytkownik
    Dołączył
    30.03.2010
    Skąd
    Kielce
    Posty
    54
    Odkręć i wymień na 4 amper , u mnie również wyrzuciło,po wymianie pierw musi mignąć krótko kontrolka zielona,a następnie ciągłym światłem ma świecić się kontrolka czerwona będzie to świadczyło o prawidłowych napięciach układów ,tak tłumaczył mi Pan z AB ELEKTRONIK.

  8. #28
    Cytat Zamieszczone przez Morf3usz Zobacz posta
    Pokaż ten konwerter i opisz rezystory, a najlepiej daj cały schemat.
    Może na wzmacniacz idzie zbyt mocny sygnał.

    Cytat Zamieszczone przez Morf3usz Zobacz posta
    Problem w tym że nie mam jak go podłączyć bez konwertera.
    Bez tego nie sprawdzisz czy sam wzmacniacz jest sprawny.
    Możesz podłączyć nawet pod komórkę, potrzebujesz tylko kabel 2x chincz - mały jack.

  9. #29
    Użytkownik
    Dołączył
    05.04.2013
    Skąd
    Siedlce
    Posty
    56
    Panowie po wymianie bezpiecznika na 4 A, wzmacniacz odpukać działa
    Wykonałem telefon i dostałem taką samą poradę jak kolega Cebanczyk.
    Panowie macie jakieś rady, ewentualnie link jak ustawić głośność, phase i filter ?
    Jak zaczynam podkręcać głośność głośnik zaczyna strzelać.
    Sorki za durne pytania, ale do tej pory jedyna moja styczność z subem to logitech z906, tam się odpalało i grało bez zagłębiania się w szczegóły

  10. #30
    Użytkownik
    Dołączył
    30.03.2010
    Skąd
    Kielce
    Posty
    54
    U mnie też głośnik potrafi strzelić ale tylko na filmach przy większych mocach ,wydaje mi się,że wzmacniacz się poddaje, ale i tak jest bardzo dobrze, ja phase ustawiłem w przeciwnym kierunku co filter nie pamiętam już jak dokładnie , a głośność na godzinę 10 zegarka(resztę reguluje w amplitunerze) musisz sam dobrać ustawienie.które będą najlepiej odpowiadać Tobie,dodatkowo ustaw sobie tryb sub sporo zmienia.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •