Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 56

Wątek: VituixCAD

  1. #1

    VituixCAD

    Myślę, że ten świetny soft zasługuje na osobny temat, szczególnie że autor pracuje nad wersja 2, w której wprowadzono znaczne zmiany. Teraz mamy całkowitą dowolność w projektowaniu schematu zwrotnicy.

    https://kimmosaunisto.net/Software/Software.html

  2. #2
    Świetny soft!
    Intuicyjny, darmowy i prosty.
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

  3. #3
    Użytkownik
    Dołączył
    21.01.2013
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    216
    Łaaał, super!
    Oprócz dowolności schematu, to wreszcie są rezystancję cewek! Nie trzeba dodawać rezystorów.
    Dzięki Pogromco za info o 2.0

    Brakuje mi nadal "take snapshot" na SPL-u....

  4. #4
    Cytat Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz posta
    Łaaał, super!
    Oprócz dowolności schematu, to wreszcie są rezystancję cewek! Nie trzeba dodawać rezystorów.
    Dzięki Pogromco za info o 2.0

    Brakuje mi nadal "take snapshot" na SPL-u....
    Tak jak pisaliśmy na PW. Odpisał, że to zbędne jest i, że nie planuje dodawać snapshot do SPL narazie.

    Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

  5. #5
    Jeszcze niech doda Emulator z Lspcad i bedzie kosa.

  6. #6
    Zaawansowany
    Dołączył
    17.02.2011
    Skąd
    Gdańsk
    Posty
    794
    Wam też się nie wczytują projekty z poprzedniej wersji?

  7. #7
    Nie wczytują sie, bo nie mogą. Autor o tym pisał.

  8. #8
    Zaawansowany
    Dołączył
    17.02.2011
    Skąd
    Gdańsk
    Posty
    794
    Ok. Myślałem że mi coś się zepsuło.

  9. #9
    Uzytkownicy go naciskali, aby zrobil jakis sposob, zeby stare projekty ladowac, ale odpowiedzial, ze nie bedzie takiej opcji. W sumie tez nie widze w tym zadnego problemu.

  10. #10
    Zaawansowany
    Dołączył
    17.02.2011
    Skąd
    Gdańsk
    Posty
    794
    A ja widzę .

  11. #11
    Użytkownik
    Dołączył
    10.04.2014
    Skąd
    kanada
    Posty
    189
    Gdyby ktos uzywal stary SoundEasy to by wtedy narzekal ze co nowa wersja to stare projekty nie dzialaja i trzeba placic za soft ktory jest nieintuicyjny. Troche go Bohdan poprawil ale dalej jest trudny program do opanowania. Vituix nawet dziala na XP, podczas gdy SE juz nie. Co dobre w SE to EasyLab, ale wiele darmowych programow tez robi pomiary.

    Sent from my XT1032 using Tapatalk

  12. #12
    Cytat Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
    A ja widzę .
    Możesz używać dwóch wersji, albo uzyc tych samych plików pomiarowych i skopiować schemat zwrotnicy. Nic trudnego.

  13. #13
    Zaawansowany
    Dołączył
    17.02.2011
    Skąd
    Gdańsk
    Posty
    794
    Wiem. Po prostu więcej roboty niepotrzebnie .

  14. #14
    Wlasnie, autor mialby duzo niepotrzebnej roboty, zeby dostosowac do nowego programu import starych projektow

  15. #15
    Testuje sobie tego nowego Vituixa i mam mieszane uczucia. Na chwile obecna jego obsluga jest dla mnie wolniejsza i bardziej toporna.

  16. #16
    Konstruktor
    Dołączył
    25.06.2004
    Skąd
    Spytkowice/Ireland/Krakow
    Posty
    2,366
    Pogromca mitow

    Jak masz jakies uwagi do wersji 2.0 to smialo pisz do Kimmo, bardzo mily i rzeczowy czlowiek, chetnie pomaga.
    Nie probowalem wersji 2 ale wersja 1 bardzo mi sie spodobala.

    Pozdr
    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

  17. #17
    Narazie trzeba potestowac i troche sie przyzwyczaic

  18. #18
    Użytkownik
    Dołączył
    21.01.2013
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    216
    Cytat Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Testuje sobie tego nowego Vituixa i mam mieszane uczucia. Na chwile obecna jego obsluga jest dla mnie wolniejsza i bardziej toporna.
    Też testuje. Wg mnie to kwestia przyzwyczajeń. Warto opanować skróty typu ctrl+R, ctrl+I, crtr+S, ctrl+O, itd.

  19. #19
    Zaawansowany
    Dołączył
    17.02.2011
    Skąd
    Gdańsk
    Posty
    794
    Ja osobiście potestowałem i wracam do starszej wersji. Bardziej mi pasowało jak było wszystko na wierzchu.

  20. #20
    Nie no, w zyciu. W starej wersji nie zrobie zwroty szeregowej. Stara wersja nie robi korekty spl przy zmianie odleglosci symulacji.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •