Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 54 z 54

Wątek: Temat streaming'u w 2020r

  1. #41
    Konstruktor Awatar Marios
    Dołączył
    25.08.2010
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    2,289
    jest jakaś apka do tego https://x96.com/apps/, może to wystarczy. Sam się rozglądam za czymś podobnym.

  2. #42
    Początkujący
    Dołączył
    15.12.2019
    Skąd
    Pionki
    Posty
    3
    Cytat Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
    Generalnie idea jest spoko, tylko w takim razie żeby widzieć co się włącza i co się robi trzeba podłączyć jakiś ekran.
    Ja szukam rozwiązania podobnego do MPD - czyli player jest na urządzeniu odtwarzającym, ale cały ekran i sterowanie jest już na telefonie.
    Właśnie tak działa Daphile.
    Sterujesz poprzez www lub apkę, np. Squeezer'a.
    Playara możesz schować w szafie.
    Ostatnio edytowane przez krisw ; 23.01.2020 o 22:43

  3. #43
    Początkujący Awatar nowy666
    Dołączył
    13.06.2019
    Skąd
    jezioro pełne leszczy
    Posty
    14
    Cytat Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
    jest jakaś apka do tego https://x96.com/apps/, może to wystarczy. Sam się rozglądam za czymś podobnym.
    to jest radio internetowe https://x96.com/contact/
    https://www.stereolife.pl/archiwum/artykuly/poradniki/1060-jak-zrobic-z-siebie-wariata

  4. #44
    Zaawansowany
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Śląsk
    Posty
    940
    ieast M20 uruchomiony, granie z wyjścia analog. Na razie tylko spotify ruszyl, tidal nie da sie zalogowac, nie widzi wpisanego hasla...

  5. #45
    Początkujący Awatar nietoperz
    Dołączył
    21.11.2019
    Skąd
    Bielsko-Biała
    Posty
    8
    Nie na temat...
    kolega też nie używa x96max z telefonem.


    - - - - - aktualizacja - - - - -

    Cytat Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
    ieast M20 uruchomiony, granie z wyjścia analog. Na razie tylko spotify ruszyl, tidal nie da sie zalogowac, nie widzi wpisanego hasla...
    wiec nie warto kupować jeśli ktoś myśli o jakości.

    - - - - - aktualizacja - - - - -

    na x96 i usb playerze tidal ruszył od razu w master do 24/96

    - - - - - aktualizacja - - - - -

    najpierw instalujesz tidala i się logujesz , później instalujesz usb playera i wybierasz w nim tidala albo dysk itp.

    - - - - - aktualizacja - - - - -

    więc albo Daphile albo x96max

    - - - - - aktualizacja - - - - -

    i jeszcze jedna opcja , kontrola telefonem
    https://musiccast.pl/produkty/stereo/wxad-10
    Ostatnio edytowane przez nietoperz ; 24.01.2020 o 20:06

  6. #46
    Zaawansowany
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Śląsk
    Posty
    940
    Ieast wraca do pudełka, chyba nie mam cierpliwości dzisiaj do tego - tidal dalej nie uruchomiony.

    x96 jak rozumiem to lepsza/nowsza wersja h96pro którego miałem... interfejs irytował...


  7. #47
    Początkujący Awatar nietoperz
    Dołączył
    21.11.2019
    Skąd
    Bielsko-Biała
    Posty
    8
    nie znam poprzedniego , kupiłem x96 4gb /64gb , interfejs ok .

    - - - - - aktualizacja - - - - -

    taki ekran bym dorzucił do niego zamiast telewizora
    https://botland.com.pl/pl/wyswietlac...wa-czarna.html

    - - - - - aktualizacja - - - - -

    pilot x96 steruje play-stop-next w tidalu bez programowania.

  8. #48
    Użytkownik
    Dołączył
    25.02.2013
    Skąd
    Łódź
    Posty
    119
    Cześć,
    jeżeli sprzęt ma obsługiwać obraz i dźwięk, to może jakiś MI BOX, albo libreelec z Kodi np. na raspberry.

    Ja mam libreelec postawione na rpi3 - działa w zasadzie wszystko - jak słucham muzyki, to nie muszę włączać telewizora - całe sterowanie idzie z telefonu (Yatse), a jak chcę coś puścić z telefonu (np. z youtube'a), to streamuje na Kodi. Radio natomiast streamuje z TuneIn.

    Jak masz jakiegoś starego lapka, albo PC'ta, to możesz sobie odpalić wersję x86 i potestować.

    Plusem rpi jest to, że działa HDMI-CEC, więc możesz dodatkowo sterować Kodi pilotem od telewizora...


    Jeżeli chodzi o instalacje multiroom, to warto przetestować raspberry z zainstalowanym picoreplayer'em - działa na nim Tidal i jest też wtyczka do odtwarzania nagrań z Youtube'a (u mnie to działa na rpi1).

    Mając np. 2 maliny na jednej instalujesz player'a z serwerem, a na drugiej sam player (chyba, że serwer postawisz gdzieś na NAS'ie, to instalujesz same player'y) w telefonie instalujesz Squeezer'a i zarządzasz player'ami.
    Będzie to działało podobnie do tego M20, a koszt dużo mniejszy (uwzględniając koszt DAC'a ES9023 - na ali za ok. 20zł).

  9. #49
    Użytkownik
    Dołączył
    08.01.2010
    Skąd
    Wodzisław Śląski
    Posty
    144
    Mam na terminalu HP za 70zł 2gb ram zainstalowane Daphile i do niego po usb dac amanero. Jakość na wysokim poziomie, muza z Spotify i lokalnych Flac. Uruchamia się 50 sekund po naciśnięciu power i zaczyna grać ostatni odtwarzany utwór. Obsługa z telefonu jest wygodna jeśli chodzi Spotify.

    Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

  10. #50
    Użytkownik
    Dołączył
    25.02.2013
    Skąd
    Łódź
    Posty
    119
    Zapomniałem dodać, że do obsługi Tidal'a w Kodi lepszy jest zmodyfikowany plugin https://github.com/arnesongit/plugin.audio.tidal2

  11. #51
    Użytkownik
    Dołączył
    11.02.2016
    Skąd
    Kraków/Warszawa
    Posty
    187
    Do kodi ja uzywalem cubox-a i jest bardzo spoko....chcialem wbudowac streamery do środka obudów i nakupowalem orangepi lite.. (czy tam one te bez wifi tylko lan) niestety to sa podstawowe modele i maja po ,5 Gb ramu.. a kodi przestalo wspierac komputerki z tak mala iloscia ramu...

    Albo znajde cos.innego co mi sie spodoba.. zrobie jeszcze jedno podejscie do plex-a i volumio czeka... jak znajde czas to potestuje jewzcze w/w pozycje...

    Albo wroce do kodi i cubox-a..

    Wysłane z mojego telefonu

  12. #52
    Użytkownik
    Dołączył
    25.02.2013
    Skąd
    Łódź
    Posty
    119
    Orangepi nie nadaje się do tych zastosować - lepiej pójść w coś, co jest support'owane np. przez libreelec https://libreelec.tv/downloads_new/ - w przypadku np. Rockchip'a jest spora lista urządzeń: https://libreelec.tv/downloads_new/rockchip/.


    Dragon - jeżeli masz jeszcze tego x96, to możesz spróbować wgrać na SD lub pena obraz libreelec z Kodi - https://forum.libreelec.tv/thread/10...-s912-devices/.


    Możesz też spróbować CoreELEC - ma większe wsparcie dla Amlogic'a (gotowe obrazy pod konkretne TVBOX'y) - https://coreelec.org
    Ostatnio edytowane przez jucez ; 26.01.2020 o 19:34

  13. #53
    Użytkownik
    Dołączył
    11.02.2016
    Skąd
    Kraków/Warszawa
    Posty
    187
    Libreelec jest juz na orangepi... moze nie jest oznaczony jako oficjalne wsparcie.. ale wszystkie nowsze wydania juz sa... limit to przynajmniej 1 albo 2 gb ramu zebu to mialo sens... wiec troche bardziej rozbudowane wersje sa juz spoko...

    Ja działałem jeszcze na starszej ver. Kodi 16 na openelec...

    Wysłane z mojego telefonu

  14. #54
    Użytkownik
    Dołączył
    25.02.2013
    Skąd
    Łódź
    Posty
    119
    Ja mam orangepi pc plus i po długiej walce zainstalowałem androida i odpuściłem temat...

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •