-
Zaawansowany
-
Zgadza się, Pioneer jest wszechstronny pod kątem strojenia systemu.
Jak wygląda sprawa z drobiazgami, które będą Ci potrzebne.
Pozostałe dwa są ubogie w systemy ingerujące w strojenie audio.
-
Początkujący
To moze chinczyk z androidem?
Jezeli masz dsp lub bierzesz taka opcje pod uwage to sa nawet takie z wyjsciem spdif - sam sie przymierzam do zakupu.
https://www.joyingauto.eu/android-8-...placement.html
-
Zaawansowany
-
Zaawansowany
Wybór padł na Alpine ILX-W650
Trochę przerwa między blendą e46 a wyświetlaczem radia.
Zewnętrzy wymiar wyświetlacza to 96x171.3mm
Na głębokość ze sporym zapasem.

ps. przepraszam niestety nie umiem połączyć postów
-
Hej,
Delikatnie podepnę się do tematu. Kończę już u siebie robić audio w aucie (zajęło mi to ponad 7 miesięcy
) i zastanawiam się nad radiem. Jak oceniacie fabryczne radio w e46? Mam zwykłego kaseciaka Phillipsa, chyba jedno z gorszych dostępnych w tym aucie. Niby najlepiej gra seryjne radio CD Alpine. W swoim kaseciaku wyprowadziłem RCA i zrobiłem AUXa na bluetootha i póki co gra to nawet ok, no ale teraz mam podłączone jakieś paździerzowe głośniki, więc na czymś lepszym być może te radio będzie blokować resztę toru audio? Zastanawiam się czy warto zmienić radio na coś niefabrycznego, w miarę taniego, tak powiedzmy za około 200zł?
Docelowo u mnie będzie siedzieć:
AMA BL160 + seryjne tweetery harman kardon z MINI + zwrotnica jakaś samoróbka - Adzik polecił je w temacie o Volvo V70
Phillips DAP4040
Drzwi już są wygłuszone i szczelnie zamknięte.
W bagażniku prawdopodobnie będzie sub na Sundown E8v5, zasilany pewnie Crunchem GPX500.2 (póki co budżet nie pozwala na lepszy wzmacniacz)
-
Zaawansowany
Ja miałem u siebie fabrycznego kaseciaka, ale z TV i cała reszta w bagażniku. To była katastrofa. Przesiadka na Isudara już była skokiem w nadprzestrzeń.
Zadaj sobie pytanie czy Ci się podoba obecne granie. Jak tak to zostaw to radio co jest. Jeżeli nie to zmiana.
-
No właśnie odniosłem wrażenie, że tak sobie to gra
, na początku miałem włożonego Blaupunkta Stockholm 230 i na nim grało to lepiej. Zmieniłem na oryginalne radio, bo nie trawię za bardzo niefabrycznego radia w aucie, a tym bardziej w e46 gdzie wymiary radia są specyficzne. Przemyślałem to i kupię po prostu oryginalne radio na CD z AUXem, być może będzie lepiej grać, a być może nie 
Zależy mi głównie na bezszelestnym AUXie, w obecnym kaseciaku wywaliłem cały mechanizm kasety i dodałem bluetootha, problem w tym, że nie da się w prosty sposób wywalić silniczka z mechanizmu kasety i podczas słuchania muzyki, silnik sobie pracuje i mnie denerwuje.
-
Zaawansowany
Uprawnienia umieszczania postów