Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: Problem z kablem Remote

  1. #1
    Początkujący
    Dołączył
    30.06.2020
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    5

    Problem z kablem Remote

    Witam. Mam problem z podłączeniem kabla Remote. Po uruchomieniu radia napięcie na wyjściu do wzmacniacza wynosi ok 4v, sprawdzałem też napięcie na innych kablach i albo stałe napięcie 12v albo napięcie po stacyjce. Zależy mi na tym żeby wzmacniacz uruchamiał się z radiem... Sprawdzałem 3 radia i na każdym to samo. Gdzie szukać problemu? Może to być wina za małego bezpiecznika w skrzynce bezpieczników? Oryginalnie do radia jest 25a a po stacyjce 10a. Dodam że zasilanie radia podłączone pod stacyjke

  2. #2
    Administrator Awatar Pawel S.
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Koszalin/Warszawa
    Posty
    24,116
    Cytat Zamieszczone przez AudioVWBora Zobacz posta
    Po uruchomieniu radia napięcie na wyjściu do wzmacniacza wynosi ok 4v
    kabel luzem czy podlaczony do wzmacniacza?
    bo jak luzem to radio uszkodzone

    Cytat Zamieszczone przez AudioVWBora Zobacz posta
    Sprawdzałem 3 radia i na każdym to samo. Gdzie szukać problemu?
    czyli podlaczone - wzmacniacz pobiera zbyt duzo pradu i napiecie spada
    zewrzyj bezposrednio przy wzmacniaczu plus zasilania z remote i zobacz czy sie uruchomi
    jak nie to do naprawy
    jak tak to chyba najlatwiej przekaznik zastosowac

  3. #3
    Początkujący
    Dołączył
    30.06.2020
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    5
    Mierzone bez podłączenia, po podłączeniu wzmacniacz nie reaguje pod wskazanym kablem Remote.
    Gdy podłącze kabel remote pod żółty kabel zasilania radia ze stacyjki wzmacniacz załącza.

  4. #4
    Administrator Awatar Pawel S.
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Koszalin/Warszawa
    Posty
    24,116
    a mierzyles bezposrednio przy radiu? czy przy wzmacniaczu?
    bo jak 3 radia i bez obciazenia to zdecydowanie kabel do wymiany

    ale znowu jak bezposrednio do +12 dziala...
    bardzo dziwny problem

  5. #5
    Początkujący
    Dołączył
    30.06.2020
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    5
    Wszystko mierzone w kostce przy radiu, sprawdzane wszystkie kable wychodzące z kostki i napięcie 4v albo skaczące od 3 do 4v. Dziwny więc zwracam się z nim tu, może ktoś miał podobny i wie jak rozwiązać...

  6. #6
    Użytkownik
    Dołączył
    26.02.2016
    Skąd
    Wyszków
    Posty
    112
    Niemal w każdym radiu jest kabel w paski biało/niebieskie.
    Jest on opisany paskiem Remote lub coś w ten deseń.
    Tak jest w radiach kupowanych w sklepie.
    W radiach fabrycznych instalowanych przez producenta jest różnie.
    Wtedy trzeba znaleźć rozmieszczenie/opis kostek.
    W radiach przez Ciebie podmienianych nie ma innej opcji jak kabel biało/niebieski.
    Czy to Alpine, Pioneer czy Kenwood...

  7. #7
    Początkujący
    Dołączył
    30.06.2020
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    5
    Sprawdzałem radia JVC, KENWOOD I PIONEER z tego dwa były nowe i na każdym bialo/niebieski kabel dawał napięcie 4v. Nie ma innej opcji a jednak napięcie 4v i wzmacniacz nie reaguje 🤔

  8. #8
    Zaawansowany Awatar piotreq123
    Dołączył
    13.05.2010
    Skąd
    Płock
    Posty
    590
    A z odłączonym wzmacniaczem jakie było napięcie na tym przewodzie?

  9. #9
    Użytkownik
    Dołączył
    26.02.2016
    Skąd
    Wyszków
    Posty
    112
    Kostka ISO standardowo podłączona?
    Czy masz druciarnię modzoną aby działało?
    Masz coś źle podłączone zasilanie radia.

    Wpisz w Google:
    iso car audio i wejdź w zakładkę Grafika.
    Będziesz miał wszelakiej maści opisy i schematy kostki ISO.
    Popatrz, czy u Ciebie jest tak samo.

  10. #10
    Początkujący
    Dołączył
    30.06.2020
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    5
    4v z odłączonym.
    Tak standardowo, wszystko "jak należy" a jednak jest problem

    - - - - - aktualizacja - - - - -

    Jedyne co w kostce mam zmienione to żółty kabel z czerwonym żeby radio uruchomić ze stacyjki

  11. #11
    Projektant
    Dołączył
    16.10.2011
    Skąd
    Hajnówka
    Posty
    1,838
    Sprawdź radia w innym aucie.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •