Strona 8 z 189 PierwszyPierwszy ... 345678910111213183358 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 160 z 3763

Wątek: UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)

  1. #141
    Cytat Zamieszczone przez coolombo
    Cytat Zamieszczone przez UKA
    Cytat Zamieszczone przez Pawel S.
    powienien 4ohm spokojnie obsluzyc. tylko ze UKA dal mu takie zasilanie (w spoczynku 51V) i ma ok 120W/4ohm
    Dokładnie. Irek podaje 2x120W przy 4ohm i u mnie przy maksymalnym napięciu zasilania pracował z pełna mocą przez dłuższy czas i nawet się nigdy nie wyłączył
    Zapodaj sztuczne obciążenie i wysteruj go do 1/4-1/3 mocy, wyłączy się na pewno po 'jakimś' czasie. Bardzo dużo zależy od radiatora i od tego czy jest wentylator czy nie.
    Muzyka sama w sobie raczej nie jest w stanie obciążyć wzmacniacza w 100%, chyba że ktoś wykorzysta wzmaka do pieca gitarowego.
    Nie twierdzę, że nie. Jednak muszę sprostować, że testów nie robiłem tylko przy muzyce ale tez na generatorze :wink:

  2. #142
    dawno luty takero juz :P
    www.audio.lutuje.se

  3. #143
    dolphin123, powiedziałem że dopiero w piątek u Irka będe :P

  4. #144
    oj piatek gdzie tu piatek.. to moze niech zrobi irek fotki i wrzuci ?
    www.audio.lutuje.se

  5. #145
    Administrator Awatar Pawel S.
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Koszalin/Warszawa
    Posty
    23,909
    Cytat Zamieszczone przez dolphin123
    to moze niech zrobi irek fotki i wrzuci ?
    ale przeciez irek teraz w pracy jest :| w domu bedzie na weekend

  6. #146
    Użytkownik
    Dołączył
    01.12.2004
    Skąd
    Katowice
    Posty
    78
    Witam, czy przy takim samym trafie(załóżmy 300W 2x35V) wzmacniacz ten uzyska podobną moc do n-mosfeta czy dużo mniejszą ? Pozdrawiam.

  7. #147
    Podobną , a w zasadzie taką samą :P

    Niestety przy okazji ostatniej wizyty u Irka nie wziąłem aparatu, wtedy mógłbym pokazać przykładowe obudowy - gotowe, przeznaczone do UNIAmpa
    Tzn będzie możliwość zakupienia kompletnego wzmacniacza w obudowie - podłaczyć do sieci, podłaczyć źródło i kolumny i gra

  8. #148
    Administrator Awatar Pawel S.
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Koszalin/Warszawa
    Posty
    23,909
    z tego co pamietam to n-mosfet ma wieksza sprawnosc wiec moze miec troche wieksza moc...

    takero, pogadaj z irkiem zeby udostepnil projekt uniampa bo co dziennie pisze do mnie przynajmniej jedna osoba ktora by chciala go kupic/zrobic lub jej doradzam ten wzmacniacz.
    no moze jak koncowka matronixa okaze sie na tyle dobra to bedzie jakas konkurencja...

  9. #149
    a wiadomo cos juz o obudowach i jej kosztach ?
    www.audio.lutuje.se

  10. #150
    Użytkownik
    Dołączył
    28.12.2007
    Skąd
    Polska
    Posty
    60
    ja jestem bardzo chętny na gotowy moduł wzmaka lub moze nawet całość w obudowie. Ale puki co to niema nawet projektu konkretnego i nawet nie sprzedajecie gotowych modułów to co tu mówić o całym wzmaku w obudowie. Mi trochę się śpieszy. Proszę o podanie daty kiedy zacznie się produkcja. Jak Pawel S. przetestuję to 2 nową koncówke to może tamtą wezmę jednak wolał bym uniampa. SZYBCIEJ SZYBCIEJ

  11. #151
    Znawca Awatar gi
    Dołączył
    16.11.2004
    Skąd
    Olsztyn
    Posty
    1,095
    Cytat Zamieszczone przez zbysiu
    ja jestem bardzo chętny na gotowy moduł wzmaka lub moze nawet całość w obudowie. Ale puki co to niema nawet projektu konkretnego i nawet nie sprzedajecie gotowych modułów to co tu mówić o całym wzmaku w obudowie. Mi trochę się śpieszy. Proszę o podanie daty kiedy zacznie się produkcja. Jak Pawel S. przetestuję to 2 nową koncówke to może tamtą wezmę jednak wolał bym uniampa. SZYBCIEJ SZYBCIEJ
    O ile wiem, wzmak nie jest obecnie sprzedawany i nie wiadomo kiedy i czy będzie, więc zostaje niestety rozglądanie się za czym innym.

    Gi

  12. #152
    a moze po prostu zapytajcie Irka=]
    www.audio.lutuje.se

  13. #153
    Znawca Awatar gi
    Dołączył
    16.11.2004
    Skąd
    Olsztyn
    Posty
    1,095
    Cytat Zamieszczone przez dolphin123
    a moze po prostu zapytajcie Irka=]
    Pytalem.

    Gi

  14. #154
    Administrator Awatar Pawel S.
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Koszalin/Warszawa
    Posty
    23,909
    irku, wspomniales ze udostepnisz schematy zainteresowane osobie. moge o takie prosic?
    mam propozycje - co powiesz na wykonanie wiekszej ilosci plytek i sprzedawanie ich podobnie jak zibi robil z plytkami do symasyma?
    jak niemasz czasu to moze takero by sie tym zajal...

  15. #155
    Zaawansowany
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Śląsk
    Posty
    894
    witam

    Z powodów finansowych jestem zmuszony sprzedać w dobre rece uniampa (komplet uklad + dedykowane trafo) zainteresowani PW, a żeby nie wyglądało to na ogłoszenie to naskrobie coś o tym cudenku

    Zaczne od minusów, a właściwie minusa - za wysoki radiator, przynajmniej jak dla mnie. Chciałem umiescić go w racku 2U i nic z tego nie wyszło. W każdym bądz razie to jest mysle do uzgodnienia z ewentualnym klientem, ale standardowo dałbym mniejszy.

    ehh na serio nie miałem sie do czego przyczepić

    Dzwięk jak dla mnie idealny, w porównaniu do elmuza to niebo a ziemia. Bas zwarty i dobrze kontrolowany, średnie i wysokie naturalne, całość poprostu pieknie brzmi.

    wzmacniacz na początku napedzał zestaw estradowy na 2x15", wzmacniacz dysponował pełna mocą na 4ohm i swietnie sobie radził, a od pare miesiecy napedzał drivery i było elegancko.


    pozdrawiam

  16. #156
    Plytki moge zamowic w kazdej chwili a dokumentacja bedzie niedlugo na forum.
    Chcialem dokonac pewnych drobnych poprawek na druku wiec sprawa sie przeciaga i wiec chyba zamowie troche plytek po staremu.

    Radiator niestety taki juz jest bo to jednak 250W wzmaka i trzeba jakos wychlodzic.
    Takero zamowil mniejszy radiator (7cm zamiast 10) ale i ma slabsze trafo.
    Zmontowany prototyp ma radiator 7cm ale z zebrami o dlugosci 50mm zamiast 35mm jednak ten radiator jest dosc drogi bo nie mam bezposredniego dostepu do hurtowego zakupu.

  17. #157
    moznaby zamowic w jakims ciekawym kolorze zeby sie prezentowala plytka lepiej

    ciekawa propozycja wyrobu:
    http://www.merkar.pl/cennik.html
    www.audio.lutuje.se

  18. #158
    W tej cenie co ma merkar to ja moge wam sprzedawac plytki i jeszcze na tym zarobie. Moj wytworca robi mi plytki na miedzi 70um a Tu jak widze firma zapomniala napisac jaka maja grubosc miedzi bo standardowo 35um czy o zgrozo 18um mnie nie satysfakcjonuje.

  19. #159
    Administrator Awatar Pawel S.
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Koszalin/Warszawa
    Posty
    23,909
    irku, a skoro teraz niemasz czasu na montaz wzmacniaczy to czy przypadkiem nie sprzewadawal bys KITow do montazu? masz dojscia i tanio czesci zalatwisz wiec moze bedzie sie oplacalo (nam )
    cena za gotowe modoly jest bardzo atrakcyjna a co dopiero taki kit - napewno taniej i lepiej niz jakbysmy mieli sami kompletowac to w sklepie...

  20. #160
    Popieram.
    Od ręki kupię dwa

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •